home    
Slovak
  O nama
  Akti
  Aktivnosti
  Bilteni
  Press clipping
  Donatori
  Foto galerija
  Kontakti
 
Slika mjeseca
 
Pišite nam
 
 
 

 

Mojkovac - KUD iz Novog Sada „Pavel Jozef Šafarik" i folklorni ansambl „Šafarik" koji se bave ocuvanjem kulturnog nasljeda Slovaka koji su došli prije 260 godina na prostore Vojvodine i Srbije, nastupilo je u subotu sa 40 ucesnika u Centru za kulturu. Organizator je bila NVO Crnogorsko-slovackog prijateljstva.

Maja Blaževic ispred TO Mojkovac je kazala da su za goste organizovali manji obilazak gradske okoline u kojem su clanovi KUD-a imali priliku da se upoznaju sa prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i turistickim potencijalima opštine.

Predsjednik Crnogorskog-slovackog prijateljstva Mišel Spevak je kazao da je projekat djelimicno finansiran ustanovama za Slovake u dijaspori, Vlade Slovacke Republike i Skupštine Crne Gore. On je naglasio da Crnogorsko-slovacko prijateljstvo želi da oživi kulturni sadržaj na sjeveru Crne Gore.

Potpredsjednik Opštine Stevan Grdinic je naglasio da je ovo jedan vid saradnje Crne Gore i Mojkovca sa slovackom državom i sa slovackom zajednicom u Crnoj Gori, Srbiji i okruženju, a u toku je saradnja oko finansiranja buduce zgrade TO.

Jan Slavik glavni koreograf je kazao da je u Mojkovcu prikazano sedam koreografija, a od tih sedam cetiri su iz Slovacke, a tri igre Slovaka koji žive u Vojvodini.

Najava događaja
 
 
 
 
 
 
Preporučujemo ...
 
Korisni linkovi